فهرست مطالب
نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 24 (تابستان 1385)
- تاریخ انتشار: 1385/05/11
- تعداد عناوین: 8
-
صفحه 7مقدمههدف مطالعه حاضربررسی رابطه متغیرهای کلان اقتصادی)نرخ تورم، درآمد سرانه ملی و نرخ بیکاری(بر میزان فروش بیمه نامه های درمان مکمل در طی دوره 1369:1 تا 1382:4) فصل اول سال 1369 تا فصل چهارم سال 1382) با استفاده از آمارهای فصلی تعدیل شده است.روش بررسیدر این پژوهش برای آزمون تجربی مدل، از الگوی خودتوضیح برداری (مدل VAR) استفاده شد. جهت بررسی هم انباشتگی متغیرها، مرتبه هم نباشتگی متغیرهای الگو تعیین گردید سپس تعداد وقفه های بهینه مدل مشخص شد. در گام بعدی تعداد بردارهای هم انباشتگی الگو تعیین و سپس الگوی مطلوب مشخص گردیدیافته هایافته های پژوهش حاضر نشان داد که همه داده ها در سطح 5درصد، انباشته از درجه یک بوده و هیچ بردار هم-انباشتگی بین آنها وجود ندارد.همچنین نتایج حاصل از ترسیم پاسخگویی در مقابل ضربه واحد اعمال شده (یک انحراف معیار) از سوی هر یک از متغیرهای مدل نشان داد که درآمد سرانه در کوتاه مدت و بلندمدت بیشترین تاثیر مستقیم را بر میزان فروش بیمه نامه های درمان دارد. رابطه بین تورم و میزان فروش بیمه درمان مکمل، تا 5/2 سال مثبت و بعد از آن، منفی می باشد. نرخ بیکاری نیز رابطه مثبت و مستقیمی را با میزان فروش بیمه درمان مکمل نشان دارد.نتیجه گیریمتغیرهای کلان اقتصادی با میزان فروش بیمه های درمان مکمل مرتبط می باشد.
کلیدواژگان: نرخ بیکاری، نرخ تورم، درآمد سرانه ملی، بیمه درمان مکمل و مدل خودتوضیح برداری -
صفحه 17مقدمهدر بیماران اورژانسی، کیفیت درمان مبتنی برشواهد و اطلاعات، عامل تعیین کننده برای حیات یا مرگ یا ازکارافتادگی در طول زندگی می تواند باشد. در همین راستا با توجه به اهمیت اطلاعات در تصمیم گیری به موقع و ارائه ی برنامه ی درمانی مناسب برای بیماران این سوال پیش می آید که آیا در مراکز حساسی مانند اورژانس که با زندگی و مرگ افراد سر وکار دارند نظام مدیریت اطلاعات برای پاسخگویی به موقع و کافی به نیازهای اطلاعاتی متفاوت کادر پزشکی در اورژانس چگونه عمل می کند؟ این تحقیق به منظور شناسایی نظام مدیریت اطلاعات سلامت دربخش های اورژانس بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان انجام شد.روش بررسینوع مطالعه مشاهده ای؛ و جمعیت مورد مطالعه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. ابزار جمع آوری اطلاعات چک وارسی نامه ای ست که بر اساس استانداردهای کمیسیون مشترک اعتباربخشی موسسات بهداشتی درمانی(Joint Commission of Accreditation of Healthcare Organization) و سوالات محقق ساخته تهیه شد، و پس از سنجش روایی و پایایی آن در شش بیمارستان استان اصفهان تکمیل شد. برای دستیابی به اهداف و پاسخ به سوالات پژوهشی از توزیع فراوانی و درصد استفاده شد و کلیه تجزیه و تحلیل ها با استفاده از نرم افزار spss انجام گرفت.یافته هابیشترین میزان ثبت کامل؛ داده های هویتی در پرونده ی بیماران اورژانسی (1/98درصد) مربوط به بیمارستان الزهرا(س) و کمترین آن (3/83 درصد) در بیمارستان آیت الله کاشانی بوده است (P<001). داده های آماری در 8/70 درصد اورژانس بیمارستان های مورد مطالعه جمع آوری و ثبت می شود. توزیع فراوانی نحوه ی ذخیره سازی و بازیابی داده های اورژانس در بیمارستان های مورد مطالعه نشان دادکه در 50 درصدموارد ذخیره و بازیابی داده ها به طور مناسب انجام می شود. در 8/64 درصد بیمارستان ها هیچ تحلیلی بر روی داده های اورژانس انجام نمی گیرد و آمار تنها به صورت خام استفاده شده و بر نتایج بازیابی شده تحلیلی صورت نگرفته است. در 6/66 درصد موارد نحوه ی واگذاری داده ها در اورژانس بیمارستان های مورد مطالعه مناسب بود.نتیجه گیریدر اورژانس بیمارستان های مورد مطالعه مدیریت بخش مدارک پزشکی مطلوب و کمترین درصد مطلوبیت مربوط به جمع آوری داده هاست. نتایج تحقیقی که در اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده، با برخی از نتایج این تحقیق متفاوت است، و میزان ثبت اطلاعات توسط کادر پذیرش در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از وضعیت بهتری نسبت به آنها برخوردار بود.
کلیدواژگان: اورژانس، مدیریت اطلاعات سلامت -
صفحه 23مقدمهمهمترین سرمایه و اندوخته هر سازمانی نیروی انسانی آن می باشد. عدم وجود اطلاعات علمی مناسب در مورد بهای تمام شده خدمات ارائه شده در بخش های دولتی هر گونه اقدامی در جهت اجرای بودجه ریزی عملیاتی و اصل 44 قانون اساسی در زمینه خصوصی سازی بخش های دولتی را با شکست مواجه کرده است. بنا براین طراحی و پیاده سازی یک سیستم هزینه یابی مناسب ضروری و لازم الاجرا به نظر می رسد.روش بررسیدر این مطالعه اطلاعات مربوط به کلیه هزینه های صورت گرفته در سال تحصیلی86-1385 مورد تحلیل قرار گرفته و در دو سناریوی مختلف هزینه تمام شده ارائه واحدهای درسی و تربیت دانشجو در گروه های آموزشی دانشکده محاسبه گردیده اند. روش مورد استفاده در محاسبه بهای تمام شده، روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت (Activity Based Costing)می باشد. واحدهای اداری و آموزشی دانشکده در سه گروه مراکز فعالیت بالاسری، میانی و نهایی طبقه بندی شده و هزینه های صورت گرفته با استفاده از مبناهای تسهیم بین واحدهای مختلف و نهایتا بین دانشجویان توزیع گردیده اند. به منظور انجام محاسبات از نرم افزار اکسل 2003 استفاده گردیده است.یافته هااز یافته های مراحل اولیه محاسبات می توان به هزینه کل هریک از مراکز فعالیت اشاره کرد. پس از انجام محاسبات نهایی در سناریوی اول هزینه تمام شده ارائه یک واحد درسی در دانشکده به طور متوسط 8693137 ریال و متوسط هزینه تمام شده تربیت دانشجو 18148974 ریال محاسبه گردید. متوسط هزینه ارائه یک واحد درسی در سناریوی دوم 8902854 ریال و هزینه تربیت دانشجو 18586807 ریال محاسبه گردید. در هر دو سناریو هزینه تمام شده تربیت دانشجو در مقطع دکترای مدیریت اطلاعات بالاترین مقدار56566092 و در رشته کارشناسی مدارک پزشکی پایین ترین مقدار 7760748 ریال می باشد.نتیجه گیریبررسی اطلاعات مالی دانشکده مدیریت نشان می دهد ثبت و جمع آوری اطلاعات به صورت اسناد دست نویس توان پاسخگویی به نیاز های محاسبات هزینه یابی به نحوی که در دوره های مختلف اطلاعات مفید برای مدیران را فراهم کند، نمی باشد. علت بالا بودن هزینه در مقاطع بالاتر ارتباط نزدیکی با عواملی مانند تعداد کم این دانشجویان، امکانات آموزشی خاص دوره های تحصیلات تکمیلی، استفاده از اساتید با درجه علمی بالاتر، سهم بالای امکانات پژوهشی نسبت به سایر دانشجویان و پرداخت مساعدت تحصیلی از طرف وزارت بهداشت به دانشجویان مشمول بورسیه عام دارد.
کلیدواژگان: هزینه یابی بر مبنای فعالیت، هدف هزینه، مبنای تسهیم، مرکز فعالیت، ارزش واحد -
صفحه 29مقدمهیکی از انواع مراقبت های بهداشتی،مراقبت بهداشتی در مراکز سالمندان است.در مراکز سالمندان طیف وسیعی از خدمات مراقبتی، بهداشتی، اجتماعی،حمایتی، درمانی وتوانبخشی ارائه می شود و سالمندان مقیم در این مراکز حق انتخاب نوع خدمت خود را دارند.بنابراین، مراکز سالمندان به وجود سازمان ها و استانداردهایی برای مدیریت اطلاعات بهداشتی، براساس استاندارد های حرفه ای نیاز دارند.روش بررسیاین تحقیق به صورت یک مطالعه ی تطبیقی کیفی انجام شد. اطلاعات از طریق مرور کتاب ها، مقالات، اینترنت و اطلاعات مراکز سالمندان به دست آمد. در این پژوهش مدیریت اطلاعات بهداشتی در مراکز سالمندان در کشورهای آمریکا، کانادا، ژاپن و ایران بررسی و مقایسه شده اند. با توجه به ویژگی های مشابه و متفاوت آنها، الگوی پیشنهادی برای ایران مطرح شد. سپس این الگو در دو مرحله به شیوه ی دلفی آزمون شد. در پایان پس از تحلیل نتایج، الگوی نهایی برای ایران ارائه گردید.یافته هایافته های پژوهش در پنج بخش:1 - عناصر مستندسازی(اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات مراجعه و ترخیص، انتقال و فوت و داده های مالی،ارزیابی ها و گزارشات بالینی)، 2 - استانداردهای مستند سازی(استانداردهای عمومی مستندسازی،تایید مستندات، دوام، طریقه مستندسازی،دستورالعمل های حذف، اضافه اصلاح و درخواست پرونده)،3 – روش های ذخیره و بازیابی(سیاست های ذخیره و بازیابی، نحوه شماره دهی،نحوه بایگانی، طریقه ی بایگانی وتجهیزات بایگانی)، 4 - نظام های طبقه بندی خدمات و بیماری ها(سیاست ها و رویه های کدگذاری و کتب طبقه بندی)، 5 - استانداردهای مدیریت اطلاعات بهداشتی(استانداردهای درخواست پرونده،محرمانه بودن،افشای اطلاعات،مدت زمان نگهداری، امحای پرونده و آموزش کارکنان) به دست آمده اند.نتیجه گیریساختار الگوی نهایی مدیریت اطلاعات بهداشتی در مراکز سالمندان ایران بیشترین شباهت را با الگوی کشور آمریکا، سپس کانادا؛ وکمترین شباهت را با الگوی کشور ژاپن دارد. پیشنهاد می شود در زمینه ی عناصر مستندسازی،استانداردهای مستند سازی، روش های ذخیره و بازیابی،کدگذاری و استانداردهای مدیریت اطلاعات بهداشتی در مراکز سالمندان دستورالعمل های مشخصی تدوین شود و سالانه مورد ارزیابی و روزآمدسازی قرار گیرد.
کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات بهداشتی، مراکز سالمندان، استاندارد -
صفحه 39مقدمههزینه های بهداشت از عوامل مهم تشکیل دهنده رشد اقتصادی اند که در کنار نیروی کار و سرمایه فیزیکی می توانند باعث توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور شوند. در کشور ایران مخارج بهداشتی اهمیت فراوانی دارد، زیرا جمعیت ایران جوان است و حفظ سلامت و تندرستی این نیروی کار همراه با گسترش آموزش عمومی و عالی بهتر می تواند به رشد و توسعه اقتصادی کمک نماید.روش بررسیفرضیه رشد مبتنی بر مخارج بهداشتی در کنار سایر عوامل مانند، نیروی کار و سرمایه فیزیکی برای اقتصاد ایران طی سال های 1383-1358 مورد مطالعه قرار گرفت. الگوی استفاده شده در این مطالعه الگوی سولو می باشدونتایج تحقیق توسط آزمون هاسمن مورد ارزشیابی قرار گرفت.یافته هایافته های این مطالعه اثر مثبت وازلحاظ آماری معنی دار هزینه های بهداشتی؛ و اثر مثبت ولی ازلحاظ آماری غیر معنی دار رشد جمعیت بر رشد اقتصادی را در دوره ی مطالعه در کنار اثر مثبت سایر عوامل مانند سرمایه و نیروی کار نشان می دهد.نتیجه گیریبا توجه به اثر مستقیم مخارج بهداشتی بر رشد اقتصادی و اثر غیر مستقیم آن بر اقتصاد از راه کاهش مرگ و میر جمعیت فعال کشور و همچنین کاهش میزان ناتوانی و غیبت از کار به واسطه کاهش بیماری و با مشخص شدن مقدار اثر آن در اقتصاد ایران، این مطالعه به بر نامه ریزان و سیاستگذاران کلان کشور کمک می نماید تا نگاه خود را به نحوه تخصیص هزینه ها در بخش بهداشت و درمان کشور تغییر دهند و بهداشت را نوعی کالای سرمایه ای به حساب آورند، و در این زمینه بیشتر سرمایه گذاری کنند تا باعث رشد اقتصادی و توسعه کشور در آینده شود.
کلیدواژگان: مخارج بهداشتی، نیروی کار، سرمایه فیزیکی، رشد اقتصادی، سلامت -
صفحه 45مقدمهافزایش بهره وری در سازمان، نیاز به تامین شرایط متعددی دارد که مهمترین آنها عامل انسانی است. نیروی انسانی برانگیخته شده برای انجام وظایف سازمانی، مهمترین عامل بهره وری است و انگیزش کارکنان نیز با افزایش سطح روحیه و رضایت شغلی آنان فراهم می شود. اما برای افزایش روحیه و رضایت شغلی کارکنان لازم است، نیازهای آنها شناسایی شده و به ارضای نیازهای آنان در محیط کار توجه شود. هدف از انجام این پژوهش شناخت نیازهای انگیزشی پرستاران تعدادی ازبیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اساس سلسله مراتب نیاز های مازلو است.روش بررسیمطالعه حاضر از نوع توصیفی مقطعی ست. جامعه آماری شامل بیمارستان های نمازی، شهید فقیهی، شهید چمران، حافظ و خلیلی است. تعداد 141 نفر پرستار در این پژوهش شرکت داشته اند که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. اطلاعات به دست آمده از طریق پرسشنامه، با استفاده از نرم افزارSPSS مورد بررسی قرار گرفته است.یافته هایافته های پژوهش نشان می دهندکه تمام نیازهای پنجگانه مازلو دارای قدرت انگیزشی بالا بوده اند و در بررسی و مقایسه میانگین نیازهای انگیزشی، نیاز به احترام بالا ترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. همچنین مشخص شد که بین نیاز فیزیولوژیک با جنسیت و سن رابطه آماری معنی داری وجود دارد. بین نیاز به عشق و محبت و متغیرهای وضعیت استخدامی، سابقه کار و سن رابطه آماری معنی داری وجود دارد. بین نیاز به احترام و متغیر های سابقه کار و سن رابطه آماری معنی داری وجود دارد. بین نیاز به امنیت و نیاز به خودشکوفایی با متغیرهای جمعیتی رابطه آماری معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصل از پژوهش مشخص شد که اولویت نیازهای انگیزشی پنج گانه در پرستاران شاغل در بیمارستان های نمازی، شهید فقیهی، چمران، حافظ و خلیلی به صورت ذیل است: 1 نیاز به احترام 2 نیاز فیزیولوژیک 3 نیاز به عشق و محبت 4 نیاز به امنیت 5 نیاز به خودشکوفاییکلیدواژگان: انگیزش، سلسله مراتب نیازها، پرستار، بیمارستان آموزشی
-
صفحه 51مقدمهفراهم کردن شرایط مناسب کاری برای تحقق اهداف مشترک فردی و سازمانی همچنان از جمله وظایف مهم مدیران می باشد. شکی نیست که افزایش انگیزه ی کاری مدیران به منظور ارتقای کمیت و کیفیت بازده سازمان در خود توجه فراوان می باشد. تحقیق حاضر به بررسی نظر مدیران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص تاثیر حذف عوامل مادی و غیر مادی کاهنده انگیزه بر عملکرد ایشان می پردازد.روش بررسیتحقیق حاضر باروش نوع توصیفی - پیمایشی انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به وسیله پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه ی آماری این تحقیق شامل کلیه ی مدیران میانی و عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشد. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده بوده و حجم نمونه بر اساس یک مطالعه مقدماتی برابر 78 عدد تعیین شد.نتیجه گیرینتایج این تحقیق حاکی ست که حذف عوامل مادی کاهنده انگیزه بر عملکرد مدیران تاثیر کمتر از متوسط داشته است اما حذف عوامل غیر مادی کاهنده انگیزه موجب بهبود عملکرد مدیران در سطح بالاتر از متوسط می شود.
کلیدواژگان: عوامل کاهنده انگیزه، عملکرد شغلی، مدیران میانی، طرح شغل، عوامل زمینه ای -
صفحه 59مقدمهدر دنیای امروز تنها داشتن سرمایه و دانش برای موفقیت در کار کافی نمی باشد. یکی از عوامل موثر برای کسب موفقیت،استفاده ی صحیح از زمان است که آنرا مدیریت زمان می نامند. هدف این مطالعه بررسی مهارت های مدیریت زمان در مدیران دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی استان اردبیل می باشد.روش بررسیاین مطالعه به روش زمینه یابی در سال 1385 بین 182 نفر از مدیران واحدهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اردبیل انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل 12 پرسش بود که پس از یک مطالعه ی مقدماتی 15 روزه اعتبار یابی شد.داده های جمع آوری شده به وسیله ی نرم افزار spss13 تجزیه و تحلیل شد.یافته هادراین مطالعه نشان داده شد که مهارت مدیریت زمان در 4/15 درصد مدیران در سطح بسیار خوب؛ و در مدیران زن بیشتر از مدیران مرد می باشد. این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (05/0>p).ازلحاظ واحد های مختلف دانشگاه؛ مهارت های مدیریت زمان در مدیران ستاد پشتیبانی از سایر مدیران بیشتر بود (05/0>p). همچنین رابطه ی ازلحاظ آماری مثبت و معنی دار بین مهارت های فردی و سازمانی مدیریت زمان مدیران وجود داشت.نتیجه گیریآموزش دوره های مدیریتی و بالاخص مدیریت زمان برای مدیران دانشگاه ضرورت دارد. زنان مدیر در میزان مهارت فردی و سازمانی مدیریت زمان نسبت به مردان برتری دارند، پیشنهاد می شود که زنان نیز مانند مردان در جایگاه مدیریتی مناسب قرار گیرند، واز نیروی آنان به نحو مطلوب استفاده شود.
کلیدواژگان: مدیران، زمان، مهارت های مدیریت زمان
-
Page 7IntroductionThis research follows the relationship between macro economic variable (such as inflation rate, national income percapita & unemployment rate) on sale rate of complementary insurance policies between 1369:1 until 1382:4. with use of quarterly adjustment dataMethodsIn this research, VAR model has been used and the co-integration with stationary variables have been accounted and analyzed. At this stage, firstly the co-integration variables of the model are known, and then, the structure of the model and the number of optimal orders are identified. The next step, however, determines the number of co-integration vector of model.ResultsThe results from the Dicky-Fuller test generalized and Johanson co-integration test shows that total data is in the 5 percentage level integrated from the degree one, and there is no vector co- integration between them, meanwhile, the results of impulse- response from each of model variables show that income percapita both in short term & long term has the most affect on the sale rate of insurance policies. The relationship between inflation rate & health insurance in short term is positive and in long- term is negative, and unemployment rate has positive affect on health insurance both in short term & long term.ConclusionMacro economic variables related to the sale rate of complementary health insurance.
-
Page 17IntroductionFor emergency patients, the quality of the treatment based on evidences and information, are key factors in their lives or dead or even disabilities for the rest of their lives. Considering this point the importance of information for timely decision making, and introducing appropriate plan for patients, in intensive centers such as emergency centers -in which lives and death of patients is a matter the question- would be raise, how information management would be act in terms of answering complete and timely to information needed by medical personals in ER?. This research is aimed to identification of Information management on emergency departments at Esfahan University of Medical SciencesMethodsThis is an observational study; and its study community is the hospitals of Isfehan University of Medical Science. Tools for collecting data are check lists based on joint commission of standards of health care organizations, and researcher made questions, which after validity and reliability evaluation in six hospitals, have been completed. To achieve the goals and answer to research questions of SPSS software has been used.ResultsMaximum of most complete identities recorded data in emergency patients records, were in AL Zahra hospital (98.1%), and minimum to Kashani hospital (83.3%) (P<001). Statistical information have been recorded and collected in 70.8% of studied ERs. Frequency distribution for storage and retrieval of Emergency data showed that 50% of storage and retrieval of data have been done correctly. Result showed that in 64.8% of hospitals storage and retrieval of data have not been done at all, and the statistical information have been used as non-processed (raw) data. In 66.6% of cases the assignment of data was suitable.ConclusionsIn studied hospital's ERs information management in medical documents are desirable but least for appropriate for collecting data. A research results have been done in ER at Iran University hospitals showed different findings, comparing to this research and the data recording by reception personals in Isfehan University of Medical Sciences had better conditions.
-
Page 23IntroductionHuman resource is the main capital of each organization. Any attempts in privatization programs (according to 44 principal of constitution) and performance budgeting encounter to fail because of inappropriate scientific information about public sectors unit cost. Hence designing and applying of appropriate costing systems seems to be essential and indispensable.MethodsIn this study information of total expenditures in academic year 1385-1386 analyzed and unit cost of student training and per credit hour calculated in two different scenarios. The method applied in calculating is Activity Based Costing (ABC). Administrative and teaching department of faculty categorized in three different group as overhead, intermediate and final activity center and total cost of these centers distributed between credit hour and finally between students trough cost drivers. In Calculation process we used Excel 2003 software.ResultsTotal cost of each activity center is one of primary calculating process results. After final calculation in first scenario, the average unit cost per credit hour calculated 8693137(R) and student training unit cost calculated 18148974(R). In secondary scenario, unit cost per credit hour calculated 8902854 and student training unit cost is 18586807. In both scenario the unit cost of student in Health Information Management course (PhD level) is highest (56566092) and is least (7760748) in Medical Report course (graduate level).ConclusionFinancial information review of management faculty shows that information registration and data gathering in hard copy documents form can not provide information needs of costing analysis in useful form to management in different period. The reason of high costs of postgraduate students showed a close relation with such factors as: few numbers of students in this level, post graduates- specific facilities in comparison to the other students in undergraduate level, hiring lecturers with high scientific grades. Large proportion of research facilities, scholarships from Ministry of Health given to the student.
-
Page 29IntroductionNursing care facilities are among a variety of health care services. Nursing care facilities refers to a broad spectrum of health, social, supportive, medical and rehabilitation cares. People that lives in these facilities can choose their services. Then, nursing care facilities need some professional organizing and standards about health information management.MethodsThis is a comparison-qualitative study. The data was collected from professional texts, articles, internet, and elderly care centers. In this research health information management in elderly care centers in America, Canada, Japan and Iran were compared. Considering similarity and differences characteristics of health information management, a model were suggested. Using Delphi methods, the recommended model was put into practice in two phases. The data collection tool were questionnaires. Findings were analyzed, and a final model for Iran was presented.ResultsFindings divide in to five section: 1. documentation elements (social data, clinical data), 2. documentation standard (general standards, authentication, permanency, manner of documentation, guidelines for handing correction, errors, omission) 3. storage and retrieval standards (policy and procedure of storage and retrieval, filing method, maintenance of record, time, manner of filing, filing equipment), 4. coding system(policy and procedure of coding, coding books) 5. health information management standards (request for medical record, confidentiality, release of information, maintenance standard, destruction, staff training).ConclusionIn conclusion, the final model of health information management tend to American and Canada model of health information management. It has the lowest similarity to Japanning model. It is suggested that guidelines about documentation elements, documentation standard, filing and retrieval, coding and health information management standards were published and updated annually.
-
Page 39IntroductionHealth expenditures are important factors in the economic growth; it can be raise economic development by labor forces and physical capital. in Iran health expenditures are important because more young population. It can be help to develop in economics by keeping of young labors healthy, and increasing general education.MethodsIt was considered growth theory based on health expenditure aside other factors such as labor force and physical capital for economic. We used from solo model for study; and results of first estimating have evaluated by Husman test.ResultsThe findings show positive and statistically significant effect for health expenditure, positive and statistically significant effect of population growth on the economic growth in Iran during study period, aside positive effect of other factors such as: labor force and capital.ConclusionConsidering the direct effect of health expenditure on the economic growth, and indirect effect on economic through decreasing death of active population and also decreasing weakness and absence because of lessening disease, and distinguishing of effect amount on the economics in Iran; this study helps to programmers and decision-makers to change their views in the ways of funds allocation in the part of health and therapy, they consider healthy as a capital goods and investment more in this field. So that it develop the economic growth and development of country in future.
-
Page 45IntroductionTo increase the productivity of the organization, several conditions are needed human resource is the most important one. That is why staffs incentive needs, are the most important factor and it happened by increasing their level of their morality and the job satisfaction. To achieve these, their needs in work environment must be identified and satisfied. The aim of this research is to study incentive needs for nursing staffs in selected teaching hospitals of universities of medical sciences according Maslow's needs hierarchy.MethodsThis research is a descriptive cross-sectional study. The statistical population are Namazi, Shahid Faghihi, Shahid Chamran, Hafez, and Khalili hospitals. Some 141 nurses have been involved in study selected by stratified random sampling. The needed information have been collected by questioners and analyzed using SPSS software calculation.ResultsData showed that all fifth levels of Maslow's needs had a high level of incentive needs and evaluating and comparing the average incentive needs, and the respect need has the maximum score. Also, it showed there are a significant meaningful relation between physiological needs and age and sex, receptiveness and job situation variables, job experience and age, the respect needs and job experience and age factors. However there is no significant relation between security needs and self- dehiscence.Conclusionaccording to the achieved data, the fifth level incentive needs for nursing staff in Namazi, Faghihi, Chamram, Hafez,and khalili hospitals are listed as below: 1.Need to respect, 2.Physiologic needs, 3.Needs to kindness and love, 4Need to security, 5.Need to self- dehiscence.
-
Page 51IntroductionProviding a suitable work condition to attain common personnel and organizational goal, is one of the most important management's duties. There is no doubt that increasing management job motivation is important to achieve quality and quantity organization performances. Present study evaluated the impact of reducing motivations on managers, Job performance at Isfahan University of Medical Sciences.MethodsPresent research is a descriptive comparative study carried out. Data have been collected by questioners Included all Isfahan University of Medical Sciences mid operational managers. Sampling method was random and based on pilot study the number of the sample subjects defined 78 people.ResultsResults showed that material reducing motivator's elimination had fewer effects on mid management however it had better effect on upper average level management.ConclusionInfluencing factors on job motivation process determined by personal values. So care must be taken to extend finding of present study to other re search popolations.
-
Page 59IntroductionToday, just having the knowledge and money to become successful is not enough. One of the effective ways to gain success is the correct case of time, called time management. The purpose of this study was to investigate time management skills in the managers of Medical University and Health centers.MethodsThis study was a survey, carried out on 182 managers of different units of Ardabil University and Health Centers in 2006. The data collection tool was a questionnaire including 12 questions validated in a 15-days interval in a pilot study. Data were analyzed through SPSS.ResultsOur study showed that 15.4% of the managers are in a high level situation in terms of time management. Women's skills scores in time management were more than those of men, with statistically significant difference: (p<0.05). In different units of the university time management skills of the managers in logistic department managers were more than those of other managers (p<0.05). Also there was a positive significant relationship between individual skills and organizational skills in time management.ConclusionTraining management courses, especially time management, is important for university managers. Women managers are better than men, in the individual and organizational time management. Therefore, we recommended that women, like men, be place in appropriates management positions so their efficiency can be more useful.